fredag 14 augusti 2015

Stefan Sundström och danska Bonderöven i ett

Vi har kört på ganska hårt med trädgårdsarbete och anläggning av framfartsväg under några veckor. Tack vare god hjälp från släkt och vänner är det nu nästan färdigt. Gräsmatta sådd, stenar lagda och lite grejer kvar som det inte är så bråttom med. Har senaste dagarna gjort en liten semestertripp med vår lilla husvagn och hälsat på vänner. Vagnen är ett ägg från vänstertrafikens tid då dörren är på fel sida, charmig och passar oss perfekt. 

Vi har bland annat besökt Ekobutiken i Örebro, Kavat Outlet i Kumla och nu gjort ett stopp hos en vän vi känt några år. Konstaterade att vi rest ihop på tre kontinenter tillsammans. Den här vännens livsstil och filosofi inspirerar oss och vi hoppas kunna sprida den känslan vidare till er läsare.
Här på gården, några mil utanför en mindre stad, finns ett hemtrevligt hus med fräsch mulltoa, en jordkällare som används, fem glada får, några hönor som bor i en husvagn. Husvagnen är perfekt som hönshus då den är lätt att flytta och endast kostade en krona att införskaffa, de gamla köksskåpen fungerar som värpreden. Nytt sedan vi var där sist ät ett nybyggt växthus som levererar grönsaker i mängder. Förutom det finns även grönsaksland och en timrad vedeldad bastu. 
Bastun är tänd

Det stora växthuset är nytt för säsongen och det ska bli spännande att se hur det ser ut kommande år. Här på gården upplevs inget som något problem, saker tar den tid det tar och vi känner oss alltid välkomna även om vi är här på tok för sällan. Att det i ålder skiljer nästan en generation mellan oss märks inte. Eller jo, kanske för att han är lite bättre på det där med lugnet. Eller så är det helt enkelt medfött. Vi behöver i alla fall lära oss att ta det lugnare. Lätt att säga men svårt när man vill en massa saker, ibland över sitt förstånd, och samtidigt lär sig vara småbarnsföräldrar. Här kommer några bilder som kommer inspirera oss i vinter. Vi fick dessutom skörda så mycket vi ville i växthuset innan vi for vidare, äkta lyx. Grönkål har vi äntligen fått upp ögonen för, troligen sist i ledet som vi ofta är. Fröna var slut i vår när vi beställde så det blev aldrig sått hemma. Nu ska här frysas och torkas grönkål. Förresten, har ni inte tittat i Stefan Sundströms bok Stefans lilla gröna - en handbok i utanförskap rekomenderar jag er att ta en sväng till biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar