torsdag 26 november 2015

Boktips Ett renare liv av Tina Holt och Birgitte Magnussen

Här kommer ännu ett boktips - och det är verkligen en bra bok! Vacker och välskriven med en stor bredd på tips för just "ett renare liv". Många välkomna tips och trix, nya kunskaper och inspiration. Bibliotekslånad men kommer köpa ett exemplar att ha hemma. Författarna Tina Holt och Birgitte Magnussen har ett stort hälso- och skönhetsintresse - något som vi här i familjen behöver bli bättre på. När vi blev grönare och grönare var det många produkter som åkte ut ur badrumsskåpet. Vi har provat en del ekologiska men många har vi helt enkelt slutat köpa. Ekonomiskt, ekologiskt och enkelt. Det är inte ofta det blir hårinpackningar, kroppsskrubbningar, ansiktsmasker eller djuprengöringar. Nu kan det visserligen till stor del bero på småbarnsliv och andra prioriteringar, men det kanske är dags att ta hand om sig själv lite bättre.

Helt logiskt är det att det vi äter påverkar hur vi mår och även hur vi ser ut. Självfallet finns det många faktorer som påverkar men kärnan i den här boken köper vi rakt upp och ner - Ät bra, tänk på vad du använder för produkter och vad du har för material och textilier hemma. Vi har börjat få upp ögonen för "superfoods" (fortfarande skeptiska till att importera mycket om det finns liknande svenska produkter/bär/frön/grönsaker men insett att en del kanske är så bra på många sätt att det är värt att köpa) och nya frön, linser och oljor vi inte provat tidigare.

Ett renare liv av Holt & Magnussen
Boken känns välskriven, fylld med fakta om varför det är bättre att göra ett vis än på ett annat. Förklaring och personliga reflektioner från författarna, nya och spännande (för oss iaf) recept på grönsaksjuicer, smör-, ost-, yoghurt och mjölk av cashewnötter. Bönpastej, bönchili med mörk choklad, avokadopudding och olika glassar för att nämna några recept som vi vill prova. Perfekt blandning av tips, recept, DIY skönhet, vackra bilder och fakta.

I skönhetskapitlet delar de med sig av favoritmärken, inköpsställen, recept och guider till hur man blandar egna oljor för ansikte, kropp, eksem, ärr eller rynkor. Tack och lov kände vi att vi hade koll på det mesta i kapitlet "Grönt hem", men vi har fått mycket ny kunskap av boken. Absolut läsvärd. Båda författarna driver egna bloggar, Birgitte skriver på Comeclean.no, och Tina driver økologista.no. Bloggar i all ära, men en bok är så mycket mer inspirerande, man bläddrar och följer författarnas tankegång på ett helt annat sätt och framför allt slipper man sitta och titta på en skärm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar