fredag 5 september 2014

Naturlig skokräm, ekologisk skovård

Visst känns det tokigt att satsa på skor av bra kvalité i naturmaterial och sedan behandla med petroliumprodukter? Funderat kring detta ett tag och när vi sökt runt lite hittade vi till www.otterwax.com Ett amerikanskt företag med produkter för skinn och läder med helt naturliga ingredienser. Sökte på svenska återförsäljare - och hittade då till Gyllenhaks byggnadsvård vi skrev om i tidigare inlägg. Väl där fanns även en helt svensk produkt (minns ej namn) som ska provas i framtiden. Men vi var så inlästa på Otterwax så det blev det denna gång.

Naturlig / ekologisk skokräm

Vi har behandlat flera av våra skor med deras "Leather salve" och är nöjda med resultatet. Den luktar gott citrusaktigt och är lätt att smörja in. Köpte även en vaxprodukt man ska kunna vaxa tyg med, har ej prova ännu och återkommer med resultat.

4 kommentarer:

 1. Har ni kommit på vad den svenska varianten hette? Är väldigt sugen på att införskaffa allt möjligt i skovårdsväg, och kan man hitta både naturlig/eko + svenskt i samma produkt är ju det alltid kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ursäkta jätte sent svar. En följare på Instagram som nämnde märket Skråmträsk, kanske var det? Minns tyvärr fortfarande inte och ej sänkt vidare. Får kolla upp nästa gång vi åker till Gyllehaks byggnadsvård (minns var den stod i hyllan men det hjälper ju föga ;))

   Radera
 2. Kavat gör ju eko-skor och har ett eget ekologiskt skovax!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips, får kika på det nästa gång =)

   Radera