lördag 26 oktober 2013

Choladmousse


Hade finbesök i fredags och gjorde två varianter av chokladmousse som blev så goda att jag vill dela med mig av receptet.
 

Chokladmousse (2 portioner)
50 g mörk choklad
1 äggula
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1,5 dl grädde
Toppa med ekologiska chokladlinser
Vitt chokladmousse (2 portioner)
50 g vit choklad
1 äggula
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1,5 dl grädde
Toppa med passionsfrukt
Vispa grädden ganska hårt, tillsätt florsocker och vaniljsocker. Smält chokladen och låt svala lite, rör sedan ner äggulan (den får inte koagulera). Vispa eller rör ner chokladen i grädden och häll upp i fina skålar eller glas. Ska stå minst en timme i kylen. Det är bara att dubbla för fler portioner. Förslag på andra smaksättningar är kaffe, krossade polkagrisar eller apelsinskal. Borde gå med nästan vad som helst! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar