fredag 19 februari 2016

Pausbox - en box med snacks hem i postlådan

Vi har fått prova ett utskick av Pausboxen, en låda med olika snacks som levereras hem till postlådan. Innehållet varierar och delar av sortimentet är ekologiskt, mängden eko varierar varje månad. Januariboxen innehåller torkad ananas, pita chips, popcorn, vaniljyoghurtbar, två olika shortbread och en raw körsbärsbar. Tanken är att Pausboxen ska erbjuda lite nyttigare snacks som en lösning när man inte har möjlighet att göra eller hitta på eget. Företaget har som mål att hitta udda produkter som ofta inte finns att köpa i Sverige. Boxen kostar 249 kr i månaden men priset sjunker om man väljer att prenumerera tre eller sex månader.

Vårt intryck är att Pausboxen kan vara ett sätt att prova nya saker som troligen inte finns i närmaste lokala butik. Vi tyckte att det kanske var lite mycket pengar, men är å andra sidan ganska kräsna, ekonomiska och bortskämda med ett bra ekoutbud i vår lokala mataffär.
Bild från Pausboxen på produkter från januariboxen - det var en produkt av varje med i vår box.

Vi är långt ifrån bäst på att alltid hitta på bra lösningar varje gång vi fikar, dock var det några av produkterna som inte riktigt var våran grej. Det finns ofta ett ganska bra utbud av bars, torkad frukt och kex som är helt ekologiska i större matbutiker. Även om man försöker köpa mycket svenskt och lokalproducerat är en del av det vi i familjen köper importerat, till exempel russin, cashew och fikon är våra laster (samt bananer så klart...).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar