onsdag 29 juni 2016

Ny hall blir äldre

I ärlighetens namn har hallen varit klart ganska många veckor, men vi har inte spenderat någon tid framför datorn så inlägget har dröjt. I gengäld har vi gjort en en hel del annat både ute och inne. Vi är mycket nöjda med hela känslan som hallen fick tack vare pärlsponten. Mer ombonat och praktiskt med plats för allas kläder vid kalas. Den struktur och färgmättnad man får när man använder linoljefärg bidrar till en varm känsla.

Linoljemålad pärlspont i hallen


Ny hatthylla och pall under trappan i stället för direkt innanför dörren. 

Hatthyllan är av golvbrädor och ankarkrokar vi hade sedan tidigare. 
Tips för barnfamiljen är att sätta ett mindre räcke under "vuxenräcket", se bild längre ned. Vi har målat en rundstång och fäst med hållare för klädstång. Perfekt när barnen ska lära sig gå i trappan men inte når upp till det vanliga handtaget.

Barnanpassad trappa. Vitmålad rundstav uppsatt med hållare
för klädstång under originalräcket gör att de minsta lättare når
upp och kan hålla i sig. 
Under ett trappsteg har vi gjort en diskret klädstång för galgar som plockas fram vid behov. Här är det precis som vid trappans barnräcke en klädhållare samt rundstång som använts. Stången är betsad för att smälta in i ekstegen i trappan och är inget man lägger märke till om den är tom på galgar. Hatthyllan är placerad lite lägre än standard, å andra sidan har vi tyvärr ganska få gäster med hatt på besök - även om det tack och lov förekommer - så vi tror det kommer att fungera ändå. Ankarkrokarna är loppisfynd och hyllan är byggd av golvbrädor. Under trappan finns två installationsutrymmen som döljs av luckor med täljda knarvlar. Knarveln sitter med en vacker gammal klippspik som vi hittat i gömmorna i uthuset, det finns även att köpa i byggnadsvårdsbutik. En gänglig men charmig pall, möjlig hönsnackarpall till och med, får tjäna som sittplats tillsammans med en loppisfyndad fäll.

Diskret klädstång under trappstegen. Betsad rundstång fastsatt med klädhållare. 

Närbild på klädhållaren. 
Ankarkrokar i barnhöjd under ett trappsteg. 
Hönsnackarpall och installationsluckor. 

Täljd knarvel fastsatt med klippspik. 

Skurkloss eller socklkloss. 

Omtyckt och ärvd bonad som välkomnar. 
3 kommentarer:

  1. Vad fint ni gjort med massa smarta lösningar. Verkligen fin färg.

    SvaraRadera
  2. Finns det någon färgkod på den grå färgen? Mkt Vacker =)

    SvaraRadera
  3. Mycket fknt. Gillar att jag ha fått ett ord på de där täljda hasparna.

    SvaraRadera