söndag 8 september 2013

Folkmusik, inspiration och fler äpplen på torkNu är vi hemkomna från en härlig minisemester på Grebbestad folkmusikfestival. Förutom vacker musik så lyssnade K på ett föredrag av Petter Berndalen, www.husfadern.com Petter har i snart två år handlat all sin mat direkt från bönderna och inte handlat i butik. Inspirationen flödar och vi kommer nu läsa hans omtalade blogg. Här finns garanterat en massa bra tips och kloka tankar! Alla kan säkert ta till sig något.

Ikväll kom två nya rader äpplen upp på tork, kryddade med kardemumma, kanel och vanilj. Luktar skamligt gott! Kan det blir enklare och nyttigare? Funderar på om vi ska göra ännu mer. Sugen på att göra en "Christmas edition" och se om det kanske finns lite pepparkakskryddor i gömmorna...2 kommentarer:

  1. Wow vilken bra idé! Jag som älskar äppleringar och som älskar kardemumma och kanel! Att jag aldrig tänkt på att man helt enkelt kan krydda äpplena innan de hängs upp. Tack snälla för den ahaupplevelsen :)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt, tack för ditt inlägg! Hoppas torkningen går bra. Ja visst är det super gott med äppelringar! Lägar tills vi får äpplen så vi kan börja torka i år igen =)

    SvaraRadera