torsdag 4 juni 2015

Rekoboxen, ett bra sätt att få tips om ekologiska nyheter

Vi testar RekoBoxen, en ny och i våra ögon smart ide som hade premiär nu i maj 2015. RekoBox är precis som det låter en låda med varor som är ekologiska och reko. I boxen finns nyheter med recept och inspiration. En månadsbox kostar 279 och är även en toppen present att ge bort. Produkterna är valda med omsorg och är förutom nyheter även goda exempel på varor som är producerade under schyssta villkor. Dessutom går en del av boxens vinst till projekt i Reko anda.

Rekoboxen för maj innehåller det ni ser på bilden nedan. Chokladen omvandlades samma kväll till ett grymt gott mousse efter medföljande recept. Extra god var den då vi vet att kakaobönerna kommer från ett bondekooperativ i Ghana och att det inte förekommit bekämpningsmedel eller barnarbete. Läs Naturskyddsföreningens artikel 6 anledningar att byta till eko.

Vi ser fram emot att provlaga fler av recepten och återkommer.
Rekoboxen - bra sätt att prova nyheter
Ekoboxen


Ekologiskt mintchokladmousse

Bild lånad av Naturskyddsföreningen som visar att det är så mycket som är bra med att välja ekologiskt.

2 kommentarer:

  1. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glad to hear, thanks for your post and comments. We hope to inspier others and learn.

      Radera