onsdag 27 maj 2015

GoPlae, giftfria skor

Som ganska nya föräldrar håller vi fortfarande på och lär oss en massa nytt. Denna gång om barnskor. Saker vi gillar med dessa skor från Go Plae från Butik Paletti är att de är lätta att sätta på med kardborrebanden som även så klart reglerar storleken på ett bra sätt, öglan i hälen som gör att man lätt kan få ner hälen där det som regel "korvar sig" lite, skorna är lätta och sulan böjlig. Dessutom gillar vi designen, en ganska "orosa" sko som även kan användas av killar. Smaken är så klart olika men de här mer neutrala passar våra barns övriga kläder bra. En rolig sak är att man kan köpa separata kit med olika kardborreband för att styla om skon. Det kan nog verkligen tilltala äldre barn, det ska va enkelt att byta också, se bild längre ner.

Vad skiljer Go Plae från en helt vanlig sko då? Bland annat kan man läsa att skon består av återvunnen PET, återvunnen kork runt hälen och att man använt vattenbaserat lim. Vi upplevde inte att skon luktade så där starkt som nya skor kan göra. Företaget Go Plae skriver på sin hemsida att de använder giftfria och återvunna material samt att tillverkningen sker på ett bra vis och utan barnarbete. De är certifierade enligt ISO 4001 för miljövänligt läder och mocka. Solenergi används, oklart om det är vid fabrikstillverkningen och/eller huvudkontor. Den antibakteriella innesulan certifieras enligt Eco Ortholite som innehär att delar av den petroliumolja som används ersätts/blandas ut med ricinolja (växtbaserat). Det verkar vara en spännande teknik på frammarschen och vid kontakt med en av de svenska återförsäljarna fick vi reda på att man spånar lite på om det går att göra en sko som är helt komposterbar - det vore verkligen en höjdare!

Go Plae Ty Pink Sneakers


Go Plae Sneakers

Ett kit med olika kardborreband att byta med om man vill (köpes separat)

Ännu en snygg sko från Plae som vi är sugna på inför hösten.


Vi har nu laddat för sommaren med solkrämer, nytt i strumplådan och mer linoljesåpa. Vi har skrivit om linoljesåpa tidigare och är som sagt mycket förtjusta i den här, det finns fler olika tillverkare och vi har inte provat så många andra. Den här från Tvålmakarna doftar lätt av just linolja, vilket vi tycker är gott (bra nu när det inte finns lika mycket tid att hänga i snickarboden). Den används i skurvattnet och utblandad (kanske en halv matsked i en liter vatten) som rengöringsspray runt barnens matplatser. Flaskan är hur dryg som helst. Lite kort om solkräm så är det bästa att skydda både sig och främst barn från solen genom att helt enkelt va i skuggan. Det här fingerar ju inte alltid i vardagen, men då är täckande kläder viktigt. Som komplement kan man dock använda solkräm. Nu var det ett tag sedan vi läste in om på ämnet, läs gärna inlägget Solskydd för hela familjen.

Till och med söndag (31 maj 2015 kl. 24) ger Butik Paletti er läsare 10% rabatt samt fri frakt och ev retur om man köper fel storlek på exempelvis skor. Uppge koden "palettivip" i kassan. Andra favoritprodukter vi hittat hos dem är bland annat murarskjortan, Kleen Kanteen flaska, olika giftfria leksaker, L:A Brukets fina tvålar  samt solskyddskrämer.


Ekologiska solskyddskräm och linoljesåpa m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar