fredag 28 mars 2014

En ny redahylla, trävax och linoljesåpa.

Veckorna har rullat på så fort igen, och trots en dag med regn/snö så har våren äntligen kommit! Samlat i hop lite smått och gott till det här inlägget.

Tips på en läsvärd tidining, Filter. Intressanta reportage, den och Kloka hem är de tidningar vi prenumererar på här hemma. Sen har vi hittat ett bra trävax från Grunne, heter Gammaldags Trävax och innehåller virgin linolja samt bivax. Funkade toppen på bordsskivan på vårt gamla obehandlade slagbord. Har haft bekymmer med att det blir ringar och märken efter vatten, te, fet mat mm. Det gick åt ganska mycket vid första behandlingen men mindre efter det. Vår burk köpt på Vänermuseet och kostade 98kr, får se om vi hittar ett kiknande och lite billigare alternativ. 

Sedan lite fynd från en barnloppis samt bild från en mysig fågelholksvenissage förra söndagen. 


Fick den här underbara redahyllan av goda vänner. Lyckan är enorm! Den ska skuras, slipas trären och kompletteras med nya glasskräppor då det saknades några. Använder linoljesåpa som vi tycker funkar super till det mesta. Denna luktar friskt och linolja, lite träslöjd, och känns rätt att använda på våra gamla trägrejer men även skiffergolvet och träparketten.  Sen, ska vi hitta den där perfekta placeringen för hyllan och flytta in. Men det tar nog några dagar, fortsättning följer! In med det gamla! 4 kommentarer:

 1. Vilka härliga prylar. Ska kolla in trävaxet, hade in hört talas om det innan. Fint skåp ni fick förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack =) trävaxet är en riktig höjdare och vi är verkligen nöjda med hyllan. Visserligen dröjde det ända tills nu (slutet av 2015) innan den kom upp - men bra blev det!

   Radera
 2. Ser att det är ett gammal inlägg....men tänkte ändå erbjuda er att köpa begagnade glasskäppor,(REDA)om ni inte redan fått tag på det. jenny.henniger@ltdalarna.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för erbjudandet Jenny, men vi har några skräppor på lager som vi haft turen att hitta. men gissar att det finns fler som vill ha och hoppas de kommer till användning så småningom.

   Radera