måndag 9 juni 2014

Fram Ekolivs i Göteborg

I helgen var vi i Göteborg och gjorde en massa roliga saker, besökte bland annat Botaniska och Trädgårdsförening för inspiration till våra små projekt hemma. E var inte med men vi rekade både Universeum och Alfons nya museum som vi ska ta med henne till nästa gång. Utställningar om Afrika på Världskulturmuseet väckte minnen från resor vi gjort. Eftersom Håkan Hellström spelade var det festivalstämning i hela stan, vi hade tyvärr inga biljetter men kunde lyssna en del ändå. Klättrade upp till "snikberget" där man kunde se ljusshowen och bakgrundsfilmen och lyssna.

Fram Ekolivs, i Haga på Södra Allégatan 2, är en toppen butik med ett ekoutbud som är spännande. Kooperativet är en butik som alla gånger är värt ett besök om ni är i krokarna. Vi insåg igen hur välsorterad och lyxig vår lokala Ica butik är, men vissa specialgrejer finns inte. Införskaffade några kryddor, färsk ingefära som ska frysas in, rispapper till tygblöjor samt en del godis som inte överlevde till måndagens fotografering. Länge saknat en rotfruktsborste, eftersom någon hetsrensat bort den förra i plast, och köpte nu den fina från Iris Hantverk. Härlig känsla i en butik där mycket säljs i lösvikt och det är lika synd varje gång att det inte passar att botanisera i ost och köttdisken. 

Lite av sakerna vi köpte


På Botaniska köpte vi fina trädgårdsredskap som nog ska få hänga framme på väggen ute. Det blev även en fin nyckelpigsgunga till E när hon blir större från Universeum. Där hittade vi också efterlängtade pepparkvarnar som brukar finnas i Världsbutiker eller Fairtrade butiker. Finns mald ekologisk peppar i mataffären men stor skillnad smakmässigt. Som sagt god smak, fairtrade, ekologiska och riktigt dryga- så de rekommenderas varmt. Bara 39kr styck, hade lätt betalt mer.
2 kommentarer:

  1. Vilken mysig hänggunga, var har ni köpt den? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men jösses - ser att vi missat svara, ursäkta! Hänggungan är köpt i Equador för några år sedan... Men har sett flera liknande här hemma i Sverige, i olika prisklasser. En del riktigt snygga men kostar då en del, tror det varit i lite mindre inredningsbutiker. Sen har det även funnits lite enklare varianter på större kedjor, Biltema hade en variant, lite mer som en sittgunga nästan för några år sedan. Kanske går att goggla fram något. Är man händig går det säkert göra en liknande av en hängmatta eller något annat starkt tyg. Lycka till med letandet, om inte i sommar så håll ögonen öppna i vår det det säkert kommer nya utbud m.m. =)

      Radera