tisdag 10 juni 2014

Återvinn dina batterier! Ny video från Batteriåtervinningen

Batteriåtervinningen.se kan man läsa en massa matnyttigt om batterier och hur viktigt det är att återvinna desas. Vissa ämen är farliga för oss och för miljön, andra utvinns via gruvdrift som i många fall påverkar miljö och arbetare negativt. Tydligen ligger det ca 25 miljoner gamla mobiltelefoner och skräpar i svenska hem. Upp till 90 % av ett batteri går att återvinna ovh göra till nya batterier eller energi.

Batteriåtervinningen lanserar i morgon en ny video med uppmaningar till oss alla att leta igenom våra hem och lämna in batterier och gammal elektronik som mobiltelefoner till återvinningen. Vi kan stolt bjuda er läsare på en smygpremiär! Filmen visar komikern David Sundin som gör ett hembesök hos Magdalena Graaf tillsammans med batterihundarna Joy och Mr Big. Se Batterihunden nosar upp batterier hos Magdalena Graaf. Är även mycket förtjust i kampanjvideon från 2013, Tanten och hennes bästa vän leksakshunden.

 Gamla mobiltelefoner eller annan elektronik är egentligen inga lämpiga leksaker för barn då de ej är anpassade för att bita på eller ha i munnen och kan utsöndra ämnen men helst vill undivka.
"- Det finns en del leksaker som är direkt olämpliga som datorskärmar och datorer. Vi har sett hur förskolorna fått gamla mobiltelefoner och kasserade datorer. Det ska inte barn sitta och leka med, säger Karlsson till TT." Citat ut artilen i SvD dec 2013 där Mikale Karlsson SNF uttalar dig.

www.batteriaterviningen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar