fredag 27 november 2015

Bojkotta Black Friday och leta begagnade julklappar

Se hur väl Lapland Eco Store uttrycker sig denna dag så vi förväntas shoppa mer än vi behöver. Alla amerikanska traditioner är inte av godo. Medvetna, genomtänkta och gärna secondhandköpta julklappar är det finaste man kan få! Det lättaste att göra när man ska ge bort något är att gå in i en butik, fråga ett butiksbiträde om råd och gå därifrån med en inslagen present. Men att däremot fundera, söka genom loppisar och bevaka blocket eller tradera efter något man tror kommer uppskattas och passa personen i fråga - det är äkta kärlek det!

Mer begagnat i julsäcken! Och är det nytt bör det helst vara ekologiskt, helst utan plast eller med så bra plast som går. Mest uppskattat är de där kvalitetsgrejerna, något som inte alla andra får eller det man själv inte unnat sig...

Läs mer om kampanjen Inget NYP i jul som Medveten konsumtion körde 2014. Lika eller till och med mer aktuellt 2015... och 2016 och framåt.

Från Lapland Eco Stores hemsida
Inget NYP - Nyproducerat, från medveten konsumtions hemsida

6 kommentarer:

 1. Men yes! Älsk på ni också surar till rejält på Black Friday! <3 Vi behöver ju faktiskt inte konsumera mer, utan det är ju mer genomtänkt som behövs...(skrev ett argt inlägg jag också: http://www.johanna-n.com/blogg/fuck-black-friday/)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johanna, och ett bra inlägg du skrivit! =)

   Radera
 2. Så rätt och så klokt. Här bojkottas också black friday och jag tar gärna ett nyp julen 2015. ;)
  Fin helg
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annie, ja ett nyp blir ju sällan fel! =)

   Radera
 3. black friday och köp inget-dagen var på samma dag. Blev så arg! Ogillar black friday och t.ex. galna dagar som vi har här i finland då man bara skall konsumera och köpa för att man tror att det är billigare..

  SvaraRadera
 4. Är det ok att jag gör reklam för min webbshop här? Om inte, bara ta bort mitt inlägg.

  Annas Annorlunda är en butik som säljer både nya men mest gamla inredningsgrejer och nyttoföremål för hemmet, samt hantverk från södra Halland. Vi har en hel del äldre träleksaker från bla. Brio, Micki och Gemla, saker som genom åren fått en fin patina samt använts och älskats av andra barn. Det gick åt en hel del leksaker iom julklappshandeln men vi lägger ständigt in nytt.
  Vi finns än så länge på nätet och lite mässor/marknader runt om Halmstad. Vi hittas på www.annasannorlunda.se

  SvaraRadera