lördag 7 mars 2015

Mer organisering i skafferi samt mindre plast i köket

Några av kökslådorna känns extra bra för tillfället. Upplever att det är enklare att hålla ordnig, vi hittar båda enkelt vad som söks och det är anpassat efter vilka saker vi använder oftast. Tömmer man diskmaskinens bestickkorg ska alla bestick mm i samma låda. Större köksredskap ligger på annan hylla i diskmaskinen och de ska läggas i nästa låda. Undantag är saxar som fått en ny egen krok på insidan skafferidörren - centrerad i köket och lätt att nå. Knivarna har också flyttat från en låda till en magnetlist för några månader sedan när äldsta barnet började öppna och nå långt in i lådorna.

Ni kan va lugna, alla lådor och förvaringsutrymmen ser inte ut så här... Men förhoppningen är att det sprider sig. Fotade där vi kommit längst och det som förhoppningsvis kan ge inspiration och tips. Har ni några tips på egna idéer eller bra inspirationskällor så tipsa gärna. 

Skåpet med te, kaffe m.m. Snygg måttbyggd hylla över honungen med trälåda vi gömmer choklad i....
Maskindiskmedel i saltburken, löste i glasburkar och tekartonger i margarinlådan som är snygg att ställa fram när någon vill välja te.

Saxarna har fått en ny krok på insidan av dörren

Lådinlägg från IKEA, behövs en lite passbit för att de ska ligga bra i våra lådor från Ballingslöv.
Längst till höger en loppas trälåda. Alltid användbara!

Minskat på redskapen och försöker klura ut vilka vi egentligen använder.

Magnetlist med samtliga knivar, sitter relativt högt upp på ena sidan av skåpet och nära där man alltid står och skär.
Den klassiska plastlådan fast nästan helt utan plast. Fyrkantiga från Biltema, runda skålar från Jysk (ej tätslutande), båda med plastlock. lappade rostfria matlådor och emaljmugg, bambu
muuggar från Rockpaper, burk i bambu från iHerb. Lappade glasflaskor samt några sparade glasburkar för smoothie.


Låda ovanför återvinningskärlen. Ekologiskt diskmedel att fylla på inbyggd pump, rotviskor i reserv från marknader, fem mikrofiberdukar, trävax till slagbord och bänkskivor. Grov stålull för rengöring av kastruller m.m. samt avfallspåsar. Varvar vanliga med majsplastpåsar. 

2 kommentarer:

  1. Men så snyggt! Önskar vi hade sådan ordning i safferi och lådor som ni har... Kanske kan bli verklighet, någon gång, kan man önska!

    SvaraRadera
  2. Egensnickrade småhyllor i skafferiet är superbra för att få en bättre överblick och man nyttjar utrymmet maximalt. Plus att man kommer ifrån det jobbiga problemet med att vissa skåp är väldigt djupa och kan därför lätt kännas opraktiska för saker som inte tar så väldans mycket plats.

    Jobbar oss sakta till din nivå och har också kommit på att glasburkar är fantastiskt bra; stapelbart, man ser tydligt vad som är i och det ser mysigt ut :-)

    SvaraRadera