torsdag 5 september 2013

Bröd i sekpannan



I går hade vi finbesök och njöt av en linsgryta med diverse grönsaker som hittades i kylen. Upptäkt hur gott det är med krademumma i mat! Till grytan hade vi sallad samt ett gott bröd som gräddas i stekpannan. Är väldigt lätt att göra och godast varmt.
ca 7,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpuler
1 msk olja
ca 2 dl vatten
Blanda i hop och dela i 12 bitar. Kavla ut och stek mjöliga i torr stekpanna på hög värme, några minuter på varje sida så de får färg. 
Kan rekommenderas till både mat och frukost, borde vara lätta att smaksätta med olika kryddor eller örter och variera mjölsort. Ser fram emot att steka dessa över öppen eld i vinter! De som blev över ligger på galler för att torka, kanske blir goda som knäckebröd?

Stekpannebröd

Lägg till bildtext


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar