söndag 18 maj 2014

Vaniljfugde som räddar dagen

Vaniljfudge

2,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
Ca 2 msk sirap
I tsk vaniljsocker (eller lite mindre om du har koncentrerat vaniljpulver alt. en vaniljstång)
En knivsudd salt
5 dl socker
Den här gången hade jag i ca 50 gr vit choklad som jag hittade i skafferiet. 

Blanda allt i en vid kastrull och låt koka upp till 122 grader, går även att testa med hederligt kulprov. Smält ner chokladen det sista om du vill ha i det, mycket gott med mörk choklad också. 

Häll upp i form med smort bakplåtspapper. Skär i bitar innan det svalnat helt. 

Några foton på tidigare veckors loppisfynd och en gaffeltjuv tagen på bar gärning. 




1 kommentar:

  1. Det där såg ju alldeles gudomligt gott och onyttigt ut. Måste testa

    SvaraRadera