torsdag 11 december 2014

Ekologisk slickepott i bambu och andra snygga grejer från Lapland Eco Store

I går kom ett paket med bra saker vi beställt från Lapland Ecostore, de har hur mycket bra grejer som helst! Vi köpte slickepott och degskrapa i bambu, äggskivare i rostfritt stål och ännu ett bra haklappasförkläde, giftfritt och ekologiskt.

För ett tag sedan sydde vi påsar i ofärgat lin för att ersätta plastpåsar när man köper exempelvis frukt. Nu kompletterar vi med en nätpåse i ekologisk bomull. Dels för att den är så snygg men även för att den är i nät så att man kan se innehållet. Dessutom köpte vi träbitar av amerikanske cederträ. Det har länge traditionellt använts som miljövänligt malmedel och för att få god doft i garderober och linneskåp. Doftar jättegott. M har länge tänkt såga till egna av gamla enbitar vi har liggande. De här var för att få lite inspiration. De ska placeras i bland annat linneskåp, strumplådan och bland handdukar. 


Ekologiska slickepottar i trä, giftfritt förkläde, rostfri äggdelare,
nätkasse och cederträ till linneskåpet.

Ekologisk degskrapa i bambu från Lapplands Ecostore

Pepparkakskladdkaka med hyvlad nougat tillsammans med
grädde med pepparkakskross på

Redahyllan i köket samt nyfylld lökskål2 kommentarer:

  1. Hej har också tänkt köpa en del bamburedskap, skärbräda m.m men så läste jag att det används lim för att få ihop bambufibrerna och att man inte riktigt vet vad det är för typ av lim som används. Farligt? Något du hört talas om eller vet. Hälsningar Yvonne

    SvaraRadera
  2. Hej, Yvonne och ursäkts sent svar. Vi är dåligt insatta i just den frågan men kan absolut tänka mig att man med fördel kan välja ekologisk av den anledningen då lim m.m. borde va mindre tveksamt. Men kanske bäst att vända sig till tillverkare eller återförsäljare, vi får göra det vid nästa köptillfälle så får du gärna höra av dig om du hinner köpa något innan =)

    SvaraRadera