torsdag 12 mars 2015

Tv-skåp av gamla glasdörrar

Det har tagit lite kvällstid då och då under några veckor men nu är det klart! Ritat förslaget tillsammans, M sågar, spikar och svarvar, K målar, oljar och syr - uppdelat efter intresse och inte "könsroller" ;). Känns så skönt att göra nåt tillsammans, med händerna, något vi behöver och där vi verkligen tycker om slutprodukten. Den här ser vi varje dag och blir glada av.

Dörrarna har vi köpt av goda vänner för skrot och inget. De nedersta speglarna var helruttna och sågades av, fyra glas fick bytas. Resten av trävirket är ett obehandlat trägolv vi köpt nytt, listerna är kvar från vi byggde och M har svarvat fötterna av träämnen som låg i snickarboden. Använde smidda gamla spikar med snygga spikskallar som vi hittat på loppis. Hade en burk med dalablå stående. Kom på efteråt att det hade varit roligt att prova linoljefärg men det får kanske blir ett annat projekt. Dörrarna behölls omålade som ni ser, men oljades lätt med gammaldags trävax (baserat på linolja och bivax) för att få upp lite "lyster" i den gamla färgen. 

Vi ska hålla utkik efter ett handtag och se om det dyker upp nåt passande. Gissa hur lyckliga vi var när vi hittade en stor version av favorittrycket från Jobs med kurbits i samma nyanser som både dörrarna och skåpet! 

Hemmagjort TVskåp av glasdörrar

Vi valde smidda spikar med synlig spikskalle

Sikarna syns på insidan dörrar där vi fäst tyget som hänger på trälist.

Ärvda, nya och lappade saker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar