100 gr smör
3 dl mörkt muscovadosocker
2dl "luftig visp" havrebas från Carlshamn
(Originalrecept 1 dl vispgrädde men det hade vi inte)
Ca 1 dl valnötter
(Originalrecept pekannötter)
Ca 1 tsk flingsalt
Smält smör och socker försiktigt i en kastrull. Häll ner "grädden", låt koka upp och småputtra i ca tre minuter. Tillsätt sedan hackade nötter och salt. Nästa gång ska vi prova att ta lite mer salt i.
Ha vaniljglass, nötter, banan och lite mynta till servering. Blev hur gott som helst. Kan tänka mig att det fungerar toppen till jordgubbar, hallon eller andra frukter efter säsong. Satsen blev ganska stor och mäktig, vi var fyra sötsugna vuxna. Ska prova frysa in resten till en annan kväll. Hoppas det fungerar och uppdaterar här när vi tinat och smakat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar