tisdag 27 augusti 2013

Nappflaskor i stålFör några år sedan gick ett larm ut om BPA (Bisfenol A) i nappflaskor. Ämnet är hormonstörande och förbjöds snabbt i nappflaskor men finns fortfarande kvar i flera andra livsmedelsförpackningar, öl-, läsk- och konservburkar samt kvitton. Under våren 2012 kom ännu ett larm om nya okända gifter i just nappflaskor. 
Vi har investerat i två glasnappflaskor och två i stål. Samtliga har siliconhöljen som skydd samt plast runt pipen, men själva behållaren för drycken/vällingen är alltså garanterat giftfri. Vi sprang på de rostfria i en realåda på Babyproffsen när vi skulle kika på bilbarnstol. Ungeför 100 kr styck. Upptäckte att sugdelen från den lilla flaskan passar på den stora. Märke är Kid Basix. Dessa känns lite bätreän glas då vi har skiffergolv. 
Ett stort plus är att kan rulla bort siliconskyddet och skaka flaskan under rinnande varmt vatten - drycken ska då bli varm på ca 20 sekunder. Hur bra som helst! Då behöver man inte använda micro eller vattenkokare. Dessutom var dessa lätare än glasflaskorna så E kan (iaf i teorin än så länge) hålla dem själva lättare. Finns fler märken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar