lördag 9 maj 2015

Kleen Kanteen med bambulock m.m.

Förra veckan kom några grejer vi köpt på Lapland Eco Store. Vi har unnat oss en Kleen Kanteen... Spanat på den länge och tycker den är nästan onödigt snygg. Vi använder i dag mest diverse glasflaskor samt en loppad i metall. Det funkar oftast jätte bra, men ibland känns de lite tunga man håller andan när man släppt ner väskan lite för snabbt på ett hårt golv. Så sist på bollen kan man säga men nu äger vi alltså till slut en hipp vattenflaska. Vi valde den största storleken på flaska då hela familjen använder den och det räcker till att fylla på mindre flaskor till barnen.
Köksredskap i bambu, Kleen Kanteen med bambukork och ekologiska gelehallon m.m. från Lapland Eco Store

Ett urval av våra vattenflaskor, i både storleks och prisordning kan man säga.
Så här ser vår flaskarsenal ut. Prydligt uppradad efter både storlek och ungefärligt pris. Från vänster: Juiceflaska från Kung Markatta (ca 16 kr inkl valfri juice, toppen att borra hål i locket för sugrör),  Loppas stålflaska (10kr, reklam från Sveaskog), Snygg gammal glasflaska (5-20kr på loppis, kan va svårt få till en ny packning som sitter bra, svårdiskad hals men vacker. Nästa på tur är en större brun glasflaska (ca 40 kr inkl ekologisk öl, lokal sort som heter Grannen Ale men finns säkert liknande på andra bolag) och sist kommer nyaste tillskottet Kleen Kanteen.

Koppar
Ett tips, om ni inte redanhar en, är att köpa en koppar- eller stålskrubbare. De finns olika modeller, vår förra var i stål och köpt i vanlig matbutik. Den har hållit jättelänge men var på slutet ganska utdragen och platt. Den här nya vackra bollen är så snygg att den får ligga framme med rotviskan och glänsa lite. Bränner man gröten titt som tätt är den mycket smidig, används även på ugnsformar och plåtar. Förutom detta köpte vi nya köksredskap i bambu samt ekologiska gelehallon, grillpensel i trä och en liten diskborste för barn.2 kommentarer:

  1. Vilka fina inköp, fick en klean kanteen och är mycket nöjd. Den sån där stålskrubbare kanske man skulle skaffa, verkar praktisk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är toppen! Kleen Kanteen känns som bra kvalité men förstått att de blir skeva ganska lätt om man tappar dem.

      Radera