onsdag 18 mars 2015

Gör ett eget smoothieglas

Här kommer ett tips som funkar toppen i vår familj. Vi äter tacosås då och då och passar på att spara burkarna. De är perfekta i storleken och känns ok att dricka ur direkt. Det bästa är att man lätt kan borra hål i locket så det passar för rostfritt sugrör. Har spart några fler lock  än burkar och inte borrat alla, så ska man på utflykt har man först på det hela locket och byter sedan till ett med hål.

För att göra det lite svårare att dra upp sugröret (samt täta lite) kan man sätta ett vanligt gummiband runt sugröret precis under locket. Billigt och smidigt. Perfekt till både smoothie och yoghurt. Har mycket mindre kletig frukost sedan vi började servera yoghurten med sugrör- lätt att spara rester till senare också. Spar även de små glasflaskorna som KungMarkattas juice köps i, snygga flaskor som får ett mindre hål för ett mindre sugrör som passar bättre till juice och vatten.

Det fungerar fint att frysa i glasflaskor - fyll inte hela vägen upp bara och frys in stående - picknicktips då drycken även fungerar som kylklamp.  Det går bra att sätta på ett siliconskydd från glasnappflaska eller köpa via www.keepjar.se. Sugrör finns bland annat på Laplandecosore eller Ebay.

Hemmagjord smoothiemugg

2 kommentarer:

  1. Smart, det där ska jag också ta och göra! Man sparar ju lätt på sig en hel del sådana burkar från tacosås och annat som man oftast inte orkar laga själv från scratch!

    SvaraRadera
  2. Hur får du bort etiketten av burkarna. Jag har haft problem med dem

    SvaraRadera