Nu på hösten är det marknadstider och i helgen ska vi på Årjängs marknad. Eftersom det är tradition så har det bakats marknadskarameller… och vi väljer faktiskt att dela med oss av det hemliga receptet... Tillägg; Här kommer ett nyare och på många sätt bättre recept (september 2015). Detta är med kokosolja och inte kokosfett.
Ekofamiljens marknadskarameller
- Ett halvt paket kokosfett
- 6 dl socker
- 1,5 dl vatten
- 6,5 dl vetemjöl
- 4dl florsocker
- 1,5 dl kakao
Lägg kokosfett, socker och vatten i en gryta och låt koka tills sockret smält. Blanda de torra ingredienserna och häll i de flytande. Rör till en varm ”boll” som sedan kan tryckas ut på ett bakplåtspapper. När det svalnat så dela i fina bitar och njut. Hemma hos K var detta både påsk-, jul- och marknadsgodis.
Testade i år att göra en sats med 17 g kardemumma (en påse), en tesked kanel och en tesked kakao som smaksättning. Resultatet blev väl lite annorlunda och tror de vanliga blir populärast – en den nya modellen smakar pepparkaksdeg! Får hitta på något annat till nästa år igen. Nästa år ska vi prova med kokosolja i stället då det på alla sätt och vis är nyttigare och miljövänligare. Återkommer med recept. Receptet finns här och blev jätte bra, gjorde en mindre sats men det är bara att dubbla satsen om man vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar