fredag 11 september 2015

Lästips inför helgen

Johanna i Kulla - När mjölkmaskinerna tystnar. Det är så mycket som är så fel. Hur kan de svenska bönderna få så lite betalt? Hur länge kan man gå på knäna? Träffsäkra och tunga ord som är svåra för att förstå för oss som inte är eller har varit mjölkbönder.

Mjölkupproret - Här är en köpguide till svensk mjölk. Vi har precis mailat vårt lokala ICA och önskat att de tar in svensk kvarg.

CE and Assya Barrets - 7 Eye-Opening Lessons I Learned From Buying Nothing New For 200 Days  Beskriver erfarenheter hon fick efter 200 dagars utan att köpa något nytt. Anledningen till projektet är att hennes far går bort och de tankar som väcks när hon tar hand om hans tillhörigheter. Artikeln berör och påminner. 

The Minimalists inlägg: Getting Rid of Just-in-Case Items: 20 Dollars, 20 Minutes Där de på ett pricksäkert sätt beskriver hur man oftast klarar sig utan det där extra man ofta packar med sig på resande fot (och i vardagen). Nu har de inte några barn och vissa saker är helt enkelt så mycket smidigare att ha med sig än att eventuellt behöva åka och köpa. Men tanken de har kan appliceras på mycket. Deras inlägg Someday är också tänkvärt.

Becoming minimalists inlägg: Don’t Just Declutter, De-own Det kan tänkas att vi tipsat om det här inlägget tidigare men det är en favorit som kan läsas om igen då den får tankarna att snurra kring varför vi har kvar en massa saker som man mest flyttar runt och organiserar om. Vad kunde man gjort för roligare med den tiden? Troligen en massa saker...


Besök ditt lokala bibliotek! Senaste månaden har vi besökt vårt bibliotek ett flertal gånger och varje gång blir man liksom glad av all media, böcker, tidningar och annat som finns att låna. Helt gratis. Ofta har biblioteket en webkatalog där det går att söka efter titlar och författare. Många gånger har de köpt in nya böcker som vi frågat efter. Bibliotek och lagliga streaming möjligheter är verkligen hur bra som helst. Det finns alltid boklista i mobilen som uppdateras när någon av oss hörs talas om en intressant bok.
Skogsutflykt, morgonmys framför kakelugnen, våra tre fikon från växthuset och blåärsgröt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar