söndag 24 november 2013

Hemmagjorda kokostoppar


De kan bli både större och vackrare, men goda var de iaf. Rackarna blev till en dag då vi fått mjuk maräng över, bakat muffins med topping. Kom då på att man kan stansa ut en kexbotten, spritsa och sedan strössla med kokos. Har man mer tid kan man säkert doppa dem i choklad. Det får bli vid nästa tillfälle. 

Recept på fyllning/mjuk maräng
2 äggvitor och 2 dl socker
Vispa ägg med 2msk socker till hårt skumm. Koka sockret med 0,5dl vatten några minuter, det får ej bilda kristaller (en över ca 127 grader) Häll ner sockret samtidigt som du vispar äggen. Jag hade i ungefär en matsked citronsaft. 

Hällde över kokos med lite kakao i. Går välja olika roliga strössel, hackade nötter, färgat kokos, chokladpulver eller något annat roligt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar