För några dagar sedan provade vi att göra hemmagjord nutella eller nötkräm. Blev riktigt stolta över resultatet som blev lite nyttigare än originalet, utan E-ämnen och ekologisk.
Receptet ger ungefär två burkar
4 dl hasselnötter
0,75 gr socker
0,75 gr kokossocker
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker eller ca 1 tsk vaniljpulver.
En nypa salt
3-4 msk kokosolja eller mer för lösare konsistens.
Rosta nötterna ca 10 min i 175 grader så skalen spricker. Lägg i handduk och rulla så att så mycket att skalen lossnar. Jag körde nötterna först i en matberedare och blandade i alla ingredienser. För att få en bättre konsistens körde jag även med stavmixer, kanske inte har bästa matberedaren.
Smeten blir mjuk och fin. Stelnar lite mer i kylen så ställ fram innan om den ska vara bredbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar