torsdag 26 september 2013

Hemmagjord nötkräm eller nutella



För några dagar sedan provade vi att göra hemmagjord nutella eller nötkräm. Blev riktigt stolta över resultatet som blev lite nyttigare än originalet, utan E-ämnen och ekologisk. 
Receptet ger ungefär två burkar
4 dl hasselnötter
0,75 gr socker
0,75 gr kokossocker 
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker eller ca 1 tsk vaniljpulver. 
En nypa salt
3-4 msk kokosolja eller mer för lösare konsistens. 
Rosta nötterna ca 10 min i 175 grader så skalen spricker. Lägg i handduk och rulla så att så mycket att skalen lossnar. Jag körde nötterna först i en matberedare och blandade i alla ingredienser. För att få en bättre konsistens körde jag även med stavmixer, kanske inte har bästa matberedaren. 
Smeten blir mjuk och fin. Stelnar lite mer i kylen så ställ fram innan om den ska vara bredbar. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar