lördag 20 juli 2013

Gammelfarmors sommarpaj


Härom dagen lagade vi gammelfarmors sommarpaj. Enkelt, snabbt och sanslöst gott! Åts varm på en picknick under en sommarkonsert i stadsträdgården (samt dagen efter).

Lite roligt var att lilla E satt själv på filten med hörselskydd och brummade (dagens ljud). Till slut somnade hon sittande lätt framåtlutad och uppehållen av sin söta buddahmage och gitaffbitringen i handen. Så nöjd om hon får va med där det händer!

Farmors sommarpaj
Ett äpple
Lite mer än en halv liter jordgubbar
Ungefär fyra deciliter bigarråer
150 gr smör (ska testa ersätta m hälften rapsolja nästa gång)
I dl socker (kan nog minskas lite)
1dl havregryn
2dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker (eller ca 1tsk riktigt vaniljpulver, det där bruna ni vet)
Smält smör och låt svalna. Skala äpplet, kärna ur bigarråer och dela tillsammans med jordgubbarna. Blanda de torra ingredienserna i kastrullen och sprid ut över frukten. Säkert gott med solros eller pumpafrön, ja som ni hör har vi väldigt svårt att följa recept i den här familjen! Man kan så klart slänga i alla bär man har och reglera sockermängd efter hur sura de är.
In i ugnen i 200gr ca 15-20 min. Äts med vaniljsås eller mjukglass om man glömmer såsen hemma...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar