måndag 16 maj 2016

Matvaror och nya snacks från Kungmarkatta

Utbudet med ekologiska produkter ökar för var år, Markatta är en av flera märken som kommer med roliga nyheter. Vi har fått prova en del av vårens produkter.

Müslin, linspastan, oliverna och tranbärspulvret är gott. Olivoljan med citronzest gör sig bra på sallader, ananassnacksen går hem hos barnen. Paprikasnacks blev favoriterna, därefter tomaterna men de gjorde sig bäst som tillbehör till maträtt eller sallad. Grönkolschipsen blev inte lika uppskattat, dessa är torkade utan olja och sedan smaksatta. Vi har några gånger gjort egna grönkålschips i ugnen, rapsolja och örtsalt. De får en lite mer "chipsaktig" smak och konsistens vilket man är mer van vid.  Kikärt- och linspasta känns som ett bra alternativ till vanlig pasta ibland. Dock är den pastan "tyngre" och mer som ett tillbehör till grytan eller vad man nu äter, lätt att nästan föräta sig om man tar till sig för mycket...
Nya produkter från Kungmarkatta


Sex olika nya raw snacks från Kungmarkatta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar