måndag 19 januari 2015

Vantar, tossor och mössor av tovad ulltröja

För nåt år sedan hittade vi en ulltröja på loppis som blivit tvättad för varmt och tovat sig. Den kändes som tjock filt, storleken och formen var lite tokig men köpte den med tanken att sy nåt till de små.

Tiden flyger i väg men när K visat och berättat om tröjan för barnens mormor hände det minsann saker! Tröjan åkte upp till Värmland och efter ett tag kom paket på posten med dessa vackra vackra saker! Återbruk och återanvändning på bästa sätt! Tusen tack till mormorn! Gissa om vi kommer fortsätta hålla utkik efter tovade tröjor och filtar! Eller kläder som kan tovas. 

Hemmasydda mössor, vatnar och tossor av tovad ulltröja

2 kommentarer:

  1. Men vilka fina!! Jag har ju hört att det är så man ska göra med söndertvättad ull, men att det kunde bli så vackert hade jag inte fattat! Blir ju sugen på att leta upp en tröja och tvätta sönder genast.
    Vilka perfekta band hon matchad med också :-)

    SvaraRadera
  2. Ja hon är skicklig den där mormorn minsann! =) Visst blir man inspirerad att ge sig ut att leta! Tröjor, filtar och allt stickat man kan hitta! Skulle vilja ha tovade grytunderlägg samt sittdynor, hoppas på att springa på något vackert material för det så småningom.

    SvaraRadera