tisdag 24 september 2013

Nopoo, balsammetoden, har gett mig bättre hårJag har inte använt schampo på nästan fyra månader. Min hårkvalite har varit dålig i många år och speciellt efter graviditeten med vår dotter. Något behövde göras.
I och med vår första utrensning i vinter av kemikalier i badrummet for bland annat schampon m.m. i väg. En kort period körde jag ekoschampo men slutade sedan. Håret anpassade sig på 2-3 veckor och jag har använt mig av Urtekrams balsam med ros eller lavendel bara. Det löddrar inte och man får massera ordentligt. Märkligt nog känner jag mig renare än någonsin! Använder sporadiskt ekologisk hårspray eller mousse. Min hårkvalite har blivit märkvärt bättre, dessutom fler hårstrån. Inga extra dyra piller, behandlingar eller dieter. Dessutom har jag helammat en stor del av tiden. Duschen och avloppet behöver inte rensas lika ofta, hårbotten ej torr och toppar ej fnasiga. Våga prova! 
I förra veckan provade jag dock ett speciellt schampo som jag tänker använda vid behov eller nån gång i månaden. Det är från Klockargården och i pulverform. Man blandar ut ca 1 msk i en halv dl vatten. Medlet består av bland annat krossade tvättnötter och fungerade super bra. Det kommer vara drygt och bra att ha! Till kroppen används en fast ekologisk tvål. Barnolja och tvål som raklödder. Ska efter tips prova mig på en inpackning i kokosolja, kan då vara skönt med schampo efter. Sammanlagt betydligt mindre kemikalier i badrummet! 

Tillägga september 2015. Efter ungefär ett halvår kändes mitt hår för "tungt" av balsammetoden och jag gick över till att även använda schampo. Är fortfarande förtjust i Klockargårdens pulvershampoo, det är inte mannen i huset, och vi utvärderar nu användning av en shampotvål. Det finns så klart många olika och i flera prisklasser, vi har valt att börja prova denna.
Klockargårdens pulverschampo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar