Proteinstänger ungefärligen efter Green Kitchen Stories recept |
Old style och plastfri förvaring med smörgåspapper, hampasnöre och glasburk. |
Av bland annat dadlarna gjorde vi en omgång hampastänger efter ett recept ur boken Green Kitchen Stories. Receptet var ungefär så här; 2.5 dl pumpafrön, 2.5 dl kokosflingor, 2,5 dl hampafrön, 1 dl chiafrön mixas i en mixer/med stavmixer och det får gärna vara lite knaprigt kvar, häll sedan i en skål. Mixa ca 20 dadlar, 1 dl kokosolja, 4,5 msk kakao, lite vaniljpulver till en puré. Tillsätt vatten om det behövs, det kan vars lite bökigt att mixa så man får peta ner från kanterna då och då. Häll allt i samma skål, tillsätt ca 6 msk havregryn och blanda. Tryck eller bred ut smeten på plåt med papper och låt svalna lite och skär sedan i bitar. Det går fint att skippa kakaon och smaksätta med annat, ersätta några dadlar med fikon eller aprikoser samt ta i lite krossat linfrö, nässelmjöl, nyponmjöl eller annat man har hemma. Det står att de håller en vecka i kylen men vår erfarenhet är att det går någon vecka till, det går bra att frysa dem också.
Vi har även provat Urtekrams nya Coconut serie med schampo, balsam, hudlotion och handkräm. Har sett dem på butikshyllan men varit lite reserverade då vi trodde de kunde dofta för starkt. Men vi blev glatt överraskade då det var en mjuk och mycket svag doft, tänk mer kokosolja än kokos. Tidigare har främst mor i huset tyckt att Urtekrams schampon kan ge torr hårbotten, men det här har än så länge fungerat bra. Kanske är det lite mildare i och med kokosoljan. Hudlotionen svider inte som vissa andra kan göra på vintertorr hud, handkrämen lagom tjock och lagom doft. Vi fick även prova nya Aloe Vera Gel, som ska kunna användas till sår, irriterad eller torr hud samt efter en för solig dag. Vi gillar när saker är enkla, rena och har flera användningsområden - både i badrumsskåpet och i skafferiet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar