tisdag 20 januari 2015

Zero Waste Home av Bea Johnson

I höst och i vinter har vi inspirerats av den här boken. Ja det är dumt nog samma bok men olika omslag vilket vi inte tycker framgick vid beställning från Adlibris... Som väl är har den skickats till en annan ekovän, Anneli som driver bloggen www.Ihearteco.net

Zero Waste Home är även en blogg som drivs av Bea Johnson med familj. Familjen producerar endast en liten glasburk med skräp om året, resten återbrukas, återanvänds eller komposteras. En del i filosofin är att man går igenom alla sina tillhörighet och bara behåller de saker man använder, och inte köper saker man inte använder. I snitt använder vi bara 20% av  det vi äger- vilket är en liten tankeställare. 

Det som oftast ger mest skräp (inklusive återvinningsmaterial), iaf hemma hos oss, är olika sorters förpackningar. Dessa kommer allt som oftast från mat. Bea och hennes familj har helt eliminerat detta genom att uteslutande handla allt i lösvikt och med egna tygpåsar och glasburkar som används om och om igen. 

Boken är mycket inspirerande, finns endast på engelska ännu men är lättläst. Tyvärr finns inga bilder, något som skulle varit guld värt, men man kan söka sig till bloggen. Vi har inga ambitioner att bli en Zero waste familj här, än... Men vi vill absolut minska vår mängd sopor. Jakten på butiker med bra lösviktsutbud har börjat! Tyvärr blir det lite extra knivigt när man även önskar ekosortiment och att det inte är odling- eller skördesäsong nu. Boken har iaf lett till frenetisk rensning (igen) bland våra tillhörigheter. Känslan att skänka kasse efter kasse till välgörande ändamål är tillfredsställande. Fler inlägg i ämnet dyker säkerligen upp snart. 

Zero Waste Home av Bea Johnson - en bok som inspirerat oss i vinter

Boken finns ej på svenska än men är skriven på lättförståelig engelska

1 kommentar:

  1. Jag har så mycket skit här hemma som jag nog skulle må mycket bättre utan! Men det känns övermäktigt å jag kommer aldrig till skott... Har ni nå tips på andra böcker som kan inspirera så man får loss arslet ur vagnen och börja röja och rensa här hemma?

    SvaraRadera