torsdag 12 september 2013

Mindre plast och kemikalier i badrummetDet här inläget har mest fokus på plast, det kommer ett till med mer kring kemikalier nästa vecka. Många gånger är det lättare sagt är gjort att minska på plasten i hemmet. I badrummet har vi sakta men säkert gjort vissa förbättringar. 
Exempel på några bra badleksaker är klädnypa, minivisp och träslev som är fina loppisfynd. Enkelt men har hittills varit populärt. Ska investera i en badanka i naturgummi så småningom. Badbalja och insats är begagnade, märkta 05 PP och tillverkade i Italien vilket spontant känns bättre än Kina. PP är den plast som rekommenderas i Handla rätt för en giftfri barndom och man hänvisar då exempelvis till IKEAs badbaljor. Vi har en miljövänlig potta, komposterbar från BecoThings. De säljer även badrumspallar men vi har hittat fina gamla blompallar/träpallar på loppis som vi planerar använda. 
K:s hårgrejer är i trä och metall. Tvålpump och tvålfat i porslin, tvålask i metall. Eltanborste och bambutandborste med miljömärkt tandkräm. E:s tvättlappar ekobomull eller engångs i miljömärkt papper. Använder även en hög med väl tvättade vita frottelappar från IKEA. Vi varvar tygblöjor med engångsblöjor när vi är på resande fot. M har byggt in ett begagnat träskötbord (från IKEA) med delar från felaktig leverans från vårt utbygge. Hyllor och bänkar är av återvunna fönstersmygar. Två sophinkar, en för vanligt skräp och en för tygblöjor. Häller innehållet direkt i tvättmaskinen och tycker vi kommit på en smidig och bra hantering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar