torsdag 22 januari 2015

Baka din egen bröllopstårta

Här blev det si och så med det ekologiska och hemmagjorda pga tidsaspekten, sviktande självförtroende och tillgång på varor helt enkelt. Tårtbottnarna och de vita marsipanlocken är köpta färdiga. Men fyllningen gjorde vi själva, hallonmousse och vitchokladmousse. Två dagar innan förbereddes chokladmousset, dagen innan gjordes hallonmoussen, tårtan fylldes och spacklades med smörkräm och på kvällen lade vi på marsipanen och satte ihop våningarna. Den lilla våningen är utskuren ur en större tårtbotten och står på en pappskiva klädd med smörpapper. I den undre tårtan stack vi ner grillspett som klipptes av för att bära den övre våningen. Det krävdes en del googlande innan vi kom på hur vi skulle göra med allt, finns en massa bra tårtbloggar. Garneringen med grön marsipan, kristyr och växter gjordes på morgonen samma dag. 

Baka din egen bröllopstårta.

Bröllopstårta dekorerad med grön marsipan, köpt vit kristyr samt sedum,
vaxblommor och skimmia.


Tårta nummer två, ej våning. 

2 kommentarer: