tisdag 5 augusti 2014

Växthuset under juni 2014

I våras tog vi oss i kragen och la några timmar på vårt hemmabyggda, lyxiga växthus som tyvärr varit lite försummat några år pga husbygge och nytt föräldraskap. Allmän uppstädning och kogödsel i bäddarna samt mer omtanke i form av bevattning har gett resultat med en gång. Nästa år hoppas vi va ute i bättre tid och kanske planera lite mer, men det är lätt att säga nu. Fanns det obegränsat med tid och resurser skulle både det ena och det andra se annorlunda ut - men var hittar man utmaningen i livet då?  
Vänstra bädden, röd & grön vinstock, fikon och en ny grön druva på tillväxt.
Även tomat och en chilliplanta denna säsong
I högra bädden, kraftig grön vinstock, fyra tomater samt ett persikoträd
som tyvärr är utanför bild

Persikoträdet levererar större persikor än någonsin, vatten och kärlek...
Sticklingar och tomater samsas med sen salladssådd
Även druvorna större än tidigare
Stora men tyvärr totalt gröna, hoppas de hinner mogna, första gången i så fall
Så här såg fikonen ut för 14 veckor sedan.

2 kommentarer:

 1. Vilket underbart växthus ni har! Och vad roligt med så fina exotiska växter! Jag drömmer också om ett, för tillfället får jag hålla till godo med balkongen….
  Har ni provat avocado? Får ni det att funka? Min största är inne på andra året nu och ungefär 1,5 meter hög. Frågan är vad jag ska göra med den när den blir ännu större… Trevligt problem! Tror ni man kan ha fikon inne?
  Lycka till med växthuset!

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för ditt inlägg! Vi började också med en balkong, och tomaterna var minst lika goda då ;)

  Oj vad spännande med en så stor avovado! Har ej provat det men får kanske sätta en kärna, ett angegnämt och roligt problem som du skriver. Stämmer att vi har fikon, har fått mogen frukt för första gången i år. Plantan är nog tre år men de har aldrig hunnit bli annat än gröna och ganska små. Kan bero på att de fått lite hästgödsel, extra vatten samt en så lång och härlig sommar. Men hoppas att det håller i sig så vi kan få fler nästa år. Tack för lyckönskningarna =)

  SvaraRadera