lördag 24 augusti 2013

Barnmatsproduktion i stora lass

I torsdag var en sådan där överproduktiv dag – vilket vi tagit igen men lite extra soffmys redan. Jag gjorde egen puré för första gången av färsk mango, egna persikor samt av torkade ekologiska persikor och plommon. Frös in i knäckformer som jag sedan plockade ur och la i större glasburk. Återanvände att lock av gammal plastbunke som varit så bra. Förhindrar att det skvätter när man mixar eller vispar och passar nu att läggaöverbåde kastruller, keramik och rostfria bunkar.

Det blev även ett gäng smakprotioner med bland annat lax, blomkål, morötter, broccoli, solrosfrön, persilja, rosmarin och kokosolja. Frös in i kakformer av stål samt muffinsformer (tänk på att ställa muffinsformerna på tidning i frysen då de kan fastna på hyllan annars). Plockar även ur dessa och lägger portionerna i större keramik- eller glasburkar.


Lägg till bildtext
Gjorde dessutom små smakbitar av överkokta morötter, blomkål och broccoli. Perfekt att lägga på bricka och styckfrysa. Ligger nu i burkar så det är lätt att plocka upp några då och då, för så här duktig orkar iaf inte jag vara så värst ofta. 
Lägg till bildtext

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar